Cercle royal des Mandolinistes de Malmedy a.s.b.l.

Webmaster: Cl. Hartmann

E-m@ail : web@mandoline.be

Accueil Nous recrutons Agenda Galerie Partenaires Contacts Deutsch Nederlands
Partager sur Facebook Partager sur Twitter Partager par e-mail Imprimer

Als één van de laatste mandolineorkesten van België presenteert het Koninklijk Mandolineorkest van Malmedy een evenwichtig en compleet repertoire bestaande uit een keuze van klassieke & folkloristische muziekstukken. Veel hiervan zijn exclusief en van hoge kwaliteit.


Het programma is aan elke gelegenheid aangepast en richt zich op elke smaak.


Het romantische instrument, “de mandoline” roept als vanzelf Mondscheinsonaten op en Napolitaanse Romancen. Ook hebben  enkele bekende componisten het instrument een edel karakter verleend : Vivaldi, Händel, Beethoven, …


De fijnzinnige, heldere toon maakt dat elk instrument afzonderlijk goed te beluisteren is en geeft het hele orkest haar kenmerkende dynamische ritmiek. Het samenvoegen van de tokkelinstrumenten, mandoline, gitaar, harp en slagwerk, leidt tot een originele harmonische en gevoelige stijl.


Dat de instrumenten met zoveel gemak bespeeld worden, berust op de voortdurende inspanning en de fijngevoelige hand van dirigent Marc LEGROS en de zorg van Voorzitster Véronique WINTGENS. Dit is beloond met een plaats in de Eredivisie van de APSAM (Muziekverbond van België)